Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

KrönikorI skrivande stund har just ett sommarlov passerats och mina barn är vackert solbrända efter dagar vid stranden och dopp i sjöar och hav. Det är så lätt att ta allt det goda man har för givet – istället för att se det som den ynnest det verkligen är. Och jag tänker att jag gärna skulle vilja förmedla detta till mina barn. Detta att vara tacksam och medveten om att alla inte har det som de själva.

Att inte ta livet för givet

På Grenadjärskolan i Örebro försöker man förmedla just dessa tankar. Varje år arbetar skolan med ett internationellt projekt som går ut på att hjälpa barn i andra delar av världen som har det svårt. Föregående läsår stod barnbyn Neve Michael i fokus, och insamlingen slog rekord! Och det är inte enbart barnen i Neve Michael som har mycket att vinna på arbetet – även eleverna på Grenadjärskolan uttrycker att det känns bra att veta att de kan hjälpa ett annat barn, och att de nu förstår hur bra de själva har det. Kanske ett arbete för flera skolor att ta efter?

Berättelserna om Sagi Laicha och Alexander Netzer är två olika, men mycket gripande texter. Båda berättar med all tydlighet hur olika en barndom kan se ut, och att det man själv har är något att vara ödmjuk och tacksam för – tankar jag tycker passar bra att ta med sig inför det stundade nya judiska året.

Önskar oss alla Ett Gott och Sött Nytt År


Åsa Fridman, Chefredaktör
redaktionen@menorah-sweden.comTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivetBankgiro 671-6609        SWISH 1234 21 8889        Förenade Israelinsamlingen

© Citera oss gärna - men ange källan!