Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

KrönikorAtt skryta är inte särskilt trevligt. Då har man i mina ögon gått över en gräns för hur mycket och starkt man uttrycker något positivt om sig själv eller de sina. Dessutom vill skrytsamheten gärna jämföra sig. Det är ju i förhållande till någon eller något man själv är så mycket bättre. Stolthet däremot. Det är en helt annan femma. Stoltheten står stadigt på egna ben och behöver inte trycka ner någon annan för att existera.

Ett stolt nytt år

I detta nummer av Menorah är jag därför mycket stolt. Stolt över all de teknologiska och innovativa bedrifter som Israel ständigt bevisar. (Läs mer här). Stolt över alla de som vägrar låta misstron och misstänksamheten vinna, utan ändå tror på ett möte mellan judar och araber. (Läs om A New Way). Stolt över den judiska historien och dess traditioner. (Läs Noomi Stahls intressanta text om Torah-rullar). Stolt över alla de barn, unga och gamla som fortsätter kämpa med sina liv, trots de blåmärken de fått under vägen (läs hälsningarna från två av de barnbyar och ett äldreboende som vi stödjer). Stolt över allt det Förenade Israelinsamlingen kunnat bidra med under förra året och alla de ambitioner som finns för 2016. (Ulf Cahn berättar). Och stolt, stolt, och mycket glad över att ni, alla bidragsgivare, under 2015 bidragit så generöst till Förenade Israelinsamlingen. Pengar som direkt går till de allra mest behövande i Israel.

När detta nummer av Menorah kommer i brevlådan har förhoppningsvis våren kommit lite längre än i skrivande stund. Och efter vår kommer sommar och därefter en höst. Till hösten är det också dags för vår årliga Israelresa. En resa där du som deltagare bland mycket annat får besöka flera av våra projekt och med egna ögon se hur de skänkta pengarna används.

Åsa Fridman, Chefredaktör
redaktionen@menorah-sweden.comTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivetBankgiro 671-6609        SWISH 1234 21 8889        Förenade Israelinsamlingen

© Citera oss gärna - men ange källan!