Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

SportWro-o-o-o-ommmmmm!

Formel 1 racing har fans över hela världen, många små pojkar drömmer om att en gång i världen få bli racerförare. Israelen Chanoch Nissany har förverkligat sin dröm. I början av 2006 skrev han kontrakt med Scuderia Toro Rosso-stallet. Han är världens förste israeliske racingförare och den andra juden genom tiderna att sitta bakom ratten på världens snabbaste bilar.
Av Margarete Nudel

42-årige Chanoch Nissany flyttade till Ungern under 2006 för att arbeta som testförare för italienska före detta, nu numera Scuderia Toro Rosso - Team Red Bull.

Vid den presskonferens där Minardi meddelade att Nissany skulle skriva på för dem, uttryckte Minardi även sin förhoppning om att fler israeler skulle ta steget in i racingvärlden. Nissany var nöjd med att nyheten släpptes i Israel.

- För mig var det viktigt att presskonferensen hölls i mitt hemland Israel. Jag hoppas att fler unga israeler får upp ögonen för motorsporten nu. Vi har en framtid även i denna bransch.

Nissany började med racing sent i livet. 2002 deltog han i de ungerska mästerskapen och kom på andra plats. Året därpå vann han tävlingen och upprepade framgången 2004. Nissany började med racing som en hobby men har visat att han är en person att räkna med under de få år han hållit på.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!