Textlänkar finns längst nere på denna sida

Läsvärt ur kvartaltidskriften Menorah från och om Israel

Idrott

Israelisk stavhoppare tog guld i EM

Alex Averbukh tog Israels första guldmedalj någonsin i stavhopp vid EM i München i augusti. Stadion var densamma där de ökända Olympiska Spelen hölls 1972 under vilka palestinska terrorister tog gisslan och mördade elva israeliska atleter och tränare.

Averbukh dedicerade segern till det israeliska folket och till sin nyligt avlidne far.

Dagen efter hans seger hölls en minnesceremoni för att markera 30 års dagen av den olympiska massakern. Deltog gjorde medlemmar av den israeliska truppen såväl som överlevare och familj till 1972 års trupp.


Maccabi Tel Aviv till Adriatiska Cupen
Maccabi Tel Avivs basketlag spelar sedan september med i den nystartade adriatiska basketligan. Den nya cupen har säsong mellan september till slutet av mars nästa år: Makkabi Tel Aviv kommer därmed att spela med i tre serier det kommande året; den inhemska ligan, Adriatiska cupen och Euroleage.

Det kommer att bli ett tight schema för basketlaget med många matcher, något det israeliska basketförbundet tagit hänsyn till när de egna matcherna planerats in.

- Vi vill höja nivån på israelisk basket och ge våra spelare en chans utomlands, säger Shimon Mizrahi, ordförande för laget.

Lagledaren David Blatt tror inte att fler matcher påverkar spelarna negativt:

- Om du frågar en spelare om han föredrar en träningssäsong eller en match så kommer svaret alltid att bli match. Alla professionella spelares ambition är att spela i NBA och där spelar de 82 matcher per säsong. (Ha'aretz)Textlänkar
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.