Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Menorah har lyssnat på…Musiktips!

Många av Menorahs läsare vill få tips på israelisk musik, här kommer två från Marcus Nilsson

Yerachmiel Begun & Miami Boys Choir

Mi L'Hashem Eilai

Det finns ett flertal judiska gosskörer. En av de äldsta, och mest uppskattade, är Miami Boys Choir (MBC). Körmedlemmar har kommit och gått med åren och en del sångare gått vidare med egna solokarriärer. Den senaste skivan med MBC släpptes 2011 och jag köpte den precis när den kommit ut.

Under månader gick den oavbrutet i bilstereon och i hemmet. Alla i familjen älskade den och vi lyssnar fortfarande på den emellanåt. Det är vackert och de sjunger med en frimodighet som gör att man blir berörd. Själva produktionen som helhet är av högsta klass och man längtar efter att få höra mer av dem.


Yisroel Werdyger

Odeh Lokeil

Om du liksom jag gillar samtida chassidisk musik så vill jag tipsa om Yisroel Werdyger. Han är en del av släkten Werdyger i Brooklyn New York där minst en handfull är kända sångare, bl a kantor David Werdyger och Mordechai Ben David. Yisroel släppte i höstas sin senaste skiva som liksom de tidigare två genomgående fått fina recensioner. Skivan har ett varierande innehåll med både lugna och fartfyllda sånger. Det dröjer inte länge förrän man går och nynnar på dem. Det här är en riktig liten pärla som du inte bör missa!

Provlyssna och beställ på t ex www.mostlymusic.comTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!