Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

Menorah har lyssnat på…Sabbath hela veckan
Shadows

Sabbath Hela Veckan grundades 1989 och var en av de första klezmerbanden i Sverige. De sex medlemmarna har nu släppt sin tredje skiva, Shadows.

Man märker att gruppen är rutinerad och samspelad. Självförtroendet lyser igenom inte bara i kvaliteten utan också i musikvalet. Olika kletzmerband kan ofta låta väldigt lika varandra, med glad och sprittande musik. Sabbath Hela Veckan vågar gå ett steg längre, med ett eget originellt sound där snabba virvlande låtar blandas med eftertänksamma där medlemmarna får göra egna utvikningar.
De flesta låtarna är traditionella, men arrangerade av gruppen eller delar av den. Menorahs favorit är Freilach Furioso, skriven av gruppmedlemmen Nils Personne. Skivan rekommenderas varmt!
Beställ ditt eget ex på: www.schildt.se/records


Ehud Banai
Answer me

Detta är Ehud Banais sjunde album, det senaste släppt för dryga sju år sedan. Men väntan har inte varit förgäves. På skivan finns tolv sånger samt ett instrumentalt spår med hans speciella mjuka stämma.

Skivan innehåller starka spår som Borders och balladen Today. För dem som haft möjlighet att höra honom live finns dessutom sånger från hans senaste konsert.

Lyssnaren får ett rikt och brett spektrum av musik som borde tilltala de flesta. För att få lite smakprov på musiken och få veta mer om artisten kan man logga in på hans hemsida: www.ehudbanai.co.ilTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.