Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

I skivstället



De tre judiska tenorerna - "Live"
En CD inspelad vid ett liveframträdande med de tre kända kantorerna Meir Finkelstein, Alberto Mizrahi och David Propis. De framför nio av de bästa och mest kända judiska låtarna. Lyssna till S'u she'arim, Yiddish Medley eller Jerusalem Medley. CDn ger en helt ny mening till klassisk musik. Lyssna på ljudklipp från skivan på www.jewishmusic.com.
Tara Publications CL-DPR-10D, cirka 12 USD + frakt.


Z'mirot Sing Along
En bra blandning av sånger för Shabat. Bra sätt för den som vill lära sig de traditionella melodierna eller bara lyssna på musiken. Innehåller 40 låtar (Eliahu Hanavi, L'cha Dodi, Shir Hama'alot) framförda av den dynamiska israeliska duon, The Gilgalim. CDn finns med tillhörande handbok. Lyssna på ljudklipp från skivan på: www.jewishmusic.com
Tara Publications SA-VAR-20D, cirka 15 USD + frakt för CD + handbok


Shalom Hanoch - "Israeli Light"
Efter sex års tystnad släpper nu Shalom Hanoch sitt tolfte album. Skivan innehåller tolv nya låtar varav alla utom två är skrivna av honom. Tillsammans med Moshe Levi och gruppen "Monica Sex" har han även producerat skivan. Innehåller hitlåten Israeli Light samt spåret Rosh Hamshala.
Lättlyssnad bakgrundsmusik
NMC 20640-2
www.nmc-music.co.il


Berry Sakharof - "Live"
Efter fem mycket uppskattade studioalbum släpper nu en av Israels mest framgångsrika rockstjärnor ett livealbum. Berry Sakharof har rockstjärnestatus i Israel. Hans tidigare album "The Others" ansågs av somliga kritiker vara förra årets bästa album.
Detta dubbelalbum innehåller Berrys bästa låtar inspelade vid olika liveframträdanden; 77, Yomuledet, Boi Habaita för att nämna några. Många spår är inspelade tillsammans med musiker som ackompanjerat honom under åren. Inget av spåren har tidigare släppts. Skivorna innehåller även vissa covers som T Rex Children of the Revolution. Rockmusik.
NMC 03302132
www.nmc-music.co.il


Sharon Roter - "Sharon Roter"
Sharon Roter är en ny ung sångerska med mjuk röst som tidigare arbetat som bakgrundssångerska till många framgångsrika israeliska artister och vid shower.
Hon har under ett flertal år uppträtt med ett band främst i Tel Aviv där hon samlat material till detta sitt första album som släpptes i januari 2003. Den i Israel mycket framgångsrika singeln Arutz Eleicha - Kommer att springa mot dig - finns med på skivan.
NMC 6109
www.nmc-music.co.il


Soundtrack of "ShabatotVehagim"
Shabatot Vehagim är en högkvalitativ israelisk dramaserie som har gått tre säsonger på TV. I samband med att säsong fyra inleddes släpptes även den mycket efterlängtade musiken på CD. Precis som serien innehåller soundtracket en stor variation musik från kända israeliska artister som Berry Sakharof, Shalom Hanoch, Ehud Banai med flera.
Sammanställt och producerat av seriens producent Dov Shtouyer.
NMC 20660-2
www.nmc-music.co.il


Hamsa "Hamsa"
Hamsa är det nya israeliska tjejbandet med Yasmin, Naama, Pazit, Carmi och Eti. Flickorna valdes ut för sin sång- och dansförmåga och det har tagit tre år att skapa gruppen. Hamsas debutalbum innehåller elva spår.
Lättlyssnad musik till en blandning av grekiska- och jemenitiska bakgrundsklanger.
NMC 20653-4
www.nmc-music.co.il


Jeremy Kaplan - "Lost time"
Jeremy Kaplan är en av Israels mest uppskattade artister och Lost time är hans fjärde album. Hans första skiva sålde guld med över 20 000 exemplar och innehöll några av hans största hits.
Denna nya CD släpptes under våren 2003 och har blivit varmt mottagen av radiostationer och musikkritiker i Israel såväl som av hans fans och musikälskare. Singeln Sunday Saturday har spelats mycket på israeliska radiostationer tillsammans med Lost Time och Good Intentions. Kaplan planerar nu en tour baserad på sitt nya material. Rock med viss elektronisk känsla.
NMC 20661-2
www.nmc-music.co.il


Matti Caspi - "Ballards"
Caspi är en av Israels mest respekterade musiker. Hans musik överbryggar de konventionella begreppen rock, pop, lugnt och klassiskt. Även om Caspis projekt alltid upplevs som nya innehåller de alla hans eget signum; en kombination av tekniskt kunnande och innerlig känsla.
Caspi har spelat en framträdande roll på den israeliska musikscenen i över 30 år. Han har producerat 18 solo album, 8 tillsammans med andra artister och fler än 20 album med musik av andra artister. Han har vunnit ett flertal utmärkelser för sin musik, bland annat två Davidsharpor - Israels motsvarighet till en Grammy.
Denna nya dubbel CD innehåller hans bästa ballader genom tiderna.
NMC - 20662-2
www.nmc-music.co.il




Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet



© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.