Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

ReportageFör dig med pippi på fåglar

Har du turen att snart besöka Eilat, och är intresserad av fåglar - då ska du inte missa den årliga fågelfestivalen som pågår mellan den 23 och 30 mars. Den 1 april hålls här dessutom en internationell fågelskådningstävling.
Av Åsa Fridman

Eilat Bird Festival, som anordnas av Israel Ornithological Center, är ett veckolångt evenemang som inkluderar såväl föredrag som dags- och nattutflykter till flera av södra Israels bästa fågelskådningsplatser. Festivalen som är inne på sitt åttonde år lockar flera hundra besökare från hela världen.

I anslutning till festivalen hålls i år för första gången även en internationell fundraising-tävling, "Champions of the Flyway" - med syfte att samla in pengar åt bevarandet av olika fågelarter. Tävlingen som går av stapeln den 1 april, består av deltagare från hela världen, organisationer såväl som företag. Målet är att under 24 timmar försöka få syn på så många olika fågelarter som möjligt.

Ungefär 500 miljoner fåglar, och över 30 olika fågelarter, flyger över Israel varje vår, vilket gör Eilat till en av världens bästa platser för fågelskådning.


Läs mer på

www.eilatbirdsfestival.com
www.champions-of-the-flyway.comTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!