Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

ReportageGuinnessrekord till Peres!

Torsdagen den 6 februari i år ledde president Peres den största onlineklassen någonsin från Ciscos huvudkontor i Israel inför över 9000 gymnasiestudenter i 215 israeliska klassrum. Därmed satte han nytt världsrekord och kom med i Guiness rekordbok!

President Peres lyckades med uppdraget genom att använda teknologi från Ciscos huvudkontor i Netanya och därmed nå över 9.000 elever i 215 klasser från 71 skolor runt om i Israel från Jerusalem, Beer Sheva, Tel Aviv, Kuseife, Ofakim, Dimona, Hadera, Tiberias, Tayibe, Nahariya och andra städer. Under den 45 minuter långa lektionen framhävde president Peres värdet av lika rättigheter, åsiktsfrihet och demokrati. Han påpekade att datoriserad utbildning kommer att hjälpa till att garantera en bred och jämn kvalitet i utbildningen för studenter över hela landet.

Både judiska och arabiska studenter deltog i rekordklassen. Guinness rekordboks vice president Marco Frigatti hade själv rest till Israel dagen till ära för att övervaka och verifiera rekordet. Efter att han analyserat data och verifierat att alla nummer stämde lät han meddela att rekordet hade slagits!

Israel är världsledande när det kommer till den typ av teknik som behövs för att sätta ett rekord av den här storleken och man håller just nu på att installera tekniken i klassrum runt om i landet. Peres onlineklass var ett livs levande exempel på hur teknologi kommer att kunna användas för att digitalisera utbildning runt om i världen, minska avståendet mellan ett lands centrum och periferin, minska ojämlikheten i utbildningen och möjliggöra att lektioner kan hållas av ledande experter inför tusentals elever på samma gång.

Källa Israels AmbassadTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!