Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

ReportageStart Tel Aviv bjuder in svenska entreprenörer till startup-tävling

Israel är ett av världens mest innovativa länder. I landet registreras dessutom fler patent per capita än någon annanstans i världen. Tel Aviv är Israels centrum för affärer och entreprenörskap. Staden är en av de absolut bästa i världen att starta företag i.

Nu öppnar Israels UD tillsammans genom Israels ambassad i Stockholm i partnerskap med FIM (Forum för Innovation management) och STING (Stockholm Innovation & Growth) dörrarna för en tävling för nya startups inom web, mobil och säkerhet.

Tävlingen lanseras i 14 olika länder och en jury i varje land utser ett bidrag som vinner en resa till Tel Aviv och möjligheten att där träffa erfarna mentorer, rådgivare, potentiella investerare.

För mer information om tävlingen, v g se www.starttelaviv2013.se och www.start-tel-aviv-com.


Stockholm Award Industry Water till Israel

I år går årets vattenpris "Stockholm Award Industry Water" till det israeliska företaget Netafim.

Netafim är världsledande inom dropp-och mikrobevattning och vattenbesparande teknik. Företaget grundades i Israel 1965 och Netafim i dag levererar utrustning och tjänster i över 110 länder. Netafim gör det möjligt för jordbrukare att producera med mer mindre vatten.

För närvarande bevattnas mer än tio miljoner hektar jordbruksmark med droppbevattning. Användningen av droppbevattning halverar behovet av vatten jämfört med andra bevattningslösningar och samtidigt som skördarna ökar.

- 70 procent av världens sötvatten används för bevattning och med snabbt växande efterfrågan på jordbruksprodukter finns det ett stort behov av att förbättra vattnets produktivitet. Netafims anmärkningsvärda framsteg, att hjälpa jordbrukare i hela världen att "växa mer med mindre", bidrar till en mer vatten- och matsäker värld, sade Stockholm Industry Water Award kommittén i sin motivering.

Netafim mottog Stockholm Award Industry Water vid en ceremoni den 3 september under World Water Week i Stockholm.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!