Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

ReportageRäddaren i nöden

Drabbas du av "bad hair days" ibland? Glöm det, räddaren i nöden kommer i en brun glasflaska från Israel.
Av Martin Geifman

För cirka sju år sedan fick Carmen Tal sitt hår förstört på en damfrisering i Israel. Färgen blev fel och håret förstördes. Inget hjälpte. Carmen försökte med balsam, inpackningar, mousse, gel och stylingprodukter utan resultat. En väninna tog då med henne till en annan salong där Carmen fick sitt hår behandlat med en slags olja som omgående förvandlade det skadade håret till blankt, mjukt och hanterbart. Inspirerad av resultatet beslöt sig Carmen Tal att utveckla oljebehandlingen och dela dess fördelar med kvinnor över hela världen.

Resultatet blev företaget Moroccanoil som grundades 2006. Samma år lanserades den första produkten Moroccanoil Hair Treatment i Kanada. I dag finns 17 olika produkter för håret spridda över hela världen. Såväl kändisar som Charlize Theron, Hilary Swank och deras stylister som vanliga kvinnor prisar produkterna, som sedan dess vunnit mängder av internationella priser.

Produktens framgång ligger i den unika oljan som utvinns ur frukten från arganträdet som växer nästan enbart i Marocko. Innanför fruktskalet finns själva frukten och tre kärnor. Kärnorna rostas och mals sedan för att bli till olja.

- Alla förväntade sig att en oljebaserad hårprodukt skulle bli "kladdig" och ge håret ett "fett" intryck, men så är det inte. Oljan är lätt, smidig och känd för precis motsatsen, berättar Antonio Corral Calero på Moroccanoil.

I dag finns produkterna i 32 länder med kontor i New York, Montreal, Japan, Brasilien och självklart i Israel. 2011 lanserades de på den svenska marknaden med tio av sina produkter.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!