Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

ReportageUnika Keren Wolf

I den charmiga stadsdelen Neve Tzedek i Tel Aviv ligger Keren Wolfs smyckesbutik. Man blir alltid lika full av häpnad när man går in för att ta sig en titt. Det är som en sagovärld med glitter, lyx och guld. En skattlåda för entusiasten.
Text och bild Anna Kopito

På borden, i de två rummen som butiken består av, ligger armband, halsband, skärp, hårspännen, tiaror och örhängen i silver, brons och guld med sidenband och pärlor. Smyckena ser begagnade ut, något som genomgående karaktäriserar Keren Wolfs design.

Keren Wolf visade sin kreativitet redan i tidig ålder då hon vid 14 års ålder uppträdde på nationalteatern Habima i Tel Aviv. I teaterns garderob blev hon förtjust i alla gamla smycken som fanns där.

För sju år sedan började hon själv designa smycken och hade egna stånd på marknaderna på Nachalat Binyamin och Dizengoff Centre. Keren Wolfs unika smycken blev snabbt populära och hon öppnade inom kort en egen butik. Snart skulle hon komma att bli utnämnd till en av de 100 mest inflytelserika kvinnorna i den israeliska modebranschen.

Keren Wolfs smycken passar till alla tillfällen. I butiken handlar både bröllopsbruden och flickan som bara söker något extra till sin vita topp. Några kända kunder är bland andra den israeliska supermodellen Bar Rafaeli, Sex and the Citystjärnan Kristin Davis och Nicolas Sarkozys fru Carla Bruni.

Anna Kopito tillbringade ett år i Israel och driver nu modesajten http://annakopito.freshnet.se/ där en del israeliska designers dyker upp med jämna mellanrum.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!