Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

ReportageBootcamp - inte bara för soldater!

Så har man då gjort det omöjliga: producerat ett barn! Producera var kanske inte omöjligt, men födseln! En hel bebis skulle ut ur min kropp! En chock även för min vältränade kropp. Rättare sagt, min före detta vältränade kropp…

Jag hade planerat redan innan födseln hur jag snabbt skulle komma igång med träning och jogging igen men i det verkliga livet, med en verklig bebis, var jag de första månaderna endast kapabel till att amma, sova, amma, byta blöja, sova och amma. Kanske äta någon gång emellanåt.

Träna? Ha! Även om det funnits tid och ork, vad skulle jag göra med bebisen?

Tills jag träffade Rella genom en vän. Rella berättade med glittrande ögon och entusiastisk röst om Mommy/baby Bootcamp, en idé som hon tagit med sig från Australien och startat i Israel.

Jag skrev genast in mig!

Halv tio träffas vi i Park Hayarkon, tolv mammor med bebisar och barnvagnar. Idén går ut på att träna ute i naturen, att använda den urbana omgivningen (trappor, bänkar och väggar) och den naturliga omgivningen (träd, gräs och backar). Tanken är att ge nyblivna mammor möjlighet att komma tillbaka i form och att göra det tillsammans med sina bebisar.

Vi joggar runt parken med barnvagnarna, vi gör sit-ups och push-ups på gräset, vi gör intervallövningar. Rella ger oss instruktioner, hejar på oss, motiverar oss och lugnar ner eventuellt gråtande bebisar. Ibland måste någon stanna upp och amma men vi andra fortsätter att svettas, inga pauser ingår i detta entimmespass.

Det är jobbigt! Och kul! Alla befinner sig mer eller mindre i samma situation, vi stannar kvar efteråt och pratar lite, byter telefonnummer och jollrar med varandras bebisar.

Mommy/baby Bootcamp håller på i fem veckor, två gånger i veckan. Sedan är det meningen att man ska fortsätta själv. Men många skriver in sig igen, en del mammor i min grupp deltar för fjärde gången. I skrivande stund har jag två veckor kvar. Efter det får jag se om även jag har blivit beroende. Emelie tycker i alla fall att det är jättekul!

Daphna & Emelie BossikTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!