Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

ReportageMenorah hamnade på…

… bageriet Neshika zarfatit, de franska kyssarna, av en händelse på väg mot andra mål. De förföriska dofterna gjorde att det inte gick att avhålla sig från att gå in. Där fanns ostbullar, chokladrullar, vallmokakor, nybakade minipizzor, småkakor, bröd och mycket mycket annat. Man var bara tvungen att handla och äta på en gång.

Rehov Shararit Israel, 31.
www.neshika-zarfatit.co.il


Menorah lockades in…

…i den lilla butiken/galleriet AdinaPlastelina i den gamla delen av Jaffa på grund av alla vackra och spännande färger som slog emot från dörröppningen. En gång inne i butiken gick det inte längre att avhålla sig från att handla. Tekniken som används kallas för millefiori – tusen blommor – och går tillbaka till 1500-talets Italien. Skillnaden mellan då och nu är att konstnärerna Sami och Adi Leder använder sig av moderna, mjuka, material som lättare går att forma.

Titta in på deras spännande galleri vid nästa besök i Jaffa, priserna är dessutom väldigt modesta. 23, Netiv Hamazalot st.
www.adinaplastelina.com


Menorah snubblade…

…över den ”världskartan” i Jaffa där bygget och renoveringen av hamnen pågår för fullt. Kartan ligger infälld mitt i asfalten och har den nya hamnen som världens mittpunkt. Varför inte?Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!