Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

ReportageIsrael inbjuds till OECD

Israel - samt Ryssland, Chile, Estland och Slovenien - har bjudits in till medlemskapsförhandlingar med OECD. Organisationen har redan runt 30 medlemsländer.

Hittills har alla länder som fått inbjudan om medlemskapsförhandlingar också sedermera upptagits som medlemmar, så det verkar som om Israel är på väg mot medlemskap.

Ett medlemskap är ett sorts kvalitetsbevis på att landet har en någorlunda fri, välskött ekonomi. Ett medlemskap i OECD skulle för Israels del bl a betyda att man får bättre villkor då man tar upp lån internationellt.

Israel - EU

De diplomatiska relationerna mellan Israel och EU har ökat och förbättrats under de senaste åren vilket bland annat visat sig i ett ökat antal besök av europeiska ledare.

Under det senaste året har ett antal viktiga beslut fattats; bland annat kommer Israel att gå med i EU:s forsknings- och utvecklingsprogram och samarbetet kring jordbruk kommer att öka.

Förhandlingar om frihandel inom den finansiella sektorn pågår.

Donation

Israel Museum i Jerusalem har fått en donation på 59 tryck och litografier från Fred Jahn Gallery i München av nutida konstnärer som österrikaren Herman Nitsch, amerikanarna Fred Sandback och Barry Le Va för att nämna några.

Museets samling av tryck och litografier består nu av mer än 50 000 verk.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!