Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

ReportageNöjespark i Eilat

Under sommaren öppnade en nöjespark med bibeltema i Eilat. Parken har bland annat utställningar om gamla kungar och drottningar från de fem Moseböckerna. Man kan även besöka det interaktiva museet Cave of Wisdom samt titta på 3D film.

I den stora parken utanför går det att ta en båttur genom ett landskap som visar scener ur kung Salomos liv. Pris cirka 170 kronor/vuxen och 130 kronor för barn 7 - 13 år.

Hårdträning

Israeliska självförsvarstekniken Krav Maga inbjuder träningssugna möjlighet att träna tekniken samtidigt som man reser runt i Israel och ser landet.

Sök mer information på www.kravmaga.co.il/tour.asp.

Resan äger rum 8 - 17 januari 2006.

Israel in the world

Här är boken för dig som vill veta mer om landet Israels näst intill oräkneliga uppfinningar och uppfinnare.

  • Fågelskådaren Yossi Leshem har hjälp det israeliska flyget och armén sänka antalet olyckor med fåglar inblandade och därmed sänkt olycksstatistiken med 76 %. Hans uppfinning är nu bland annat såld till Turkiet.
  • Yoel Margalith har rättat miljoner liv genom sin upptäckt av Bti, en naturligt förekommande bakterie som äter upp sjukdomsbärande mygg och vissa flugor. Bti skadar inte miljön men ger sig på bland annat malariamygg.

Boken kan beställas via www.israelintheworld.comTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.