Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

OrganisationerShalom över Israel
   - Löfteslandet

Riksorganisationen Shalom över Israel - Löfteslandet har sin grund i de evangeliska trossamfunden i Sverige och startade på 1930-talet med ett hjälparbete i Wien. Idag har organisationen cirka 700 medlemmar spridda över hela Sverige. Tidningen skickas dock ut till cirka 4 000 prenumeranter elva gånger varje år.

- Vi försöker engagera våra medlemmar och läsare i konkreta projekt i Israel. Bland annat drev vi förra året en insamlingskampanj för Israels nya immigranter och kunde skicka 150 000 kronor via Förenade Israelinsamlingen till Jewish Agencys arbete, säger John Westlin, ordförande för organisationen sedan 1991. Totalt drog projektinsamlingarna in 2,1 miljoner kronor förra året som fördelades till olika viktiga projekt i Israel och i Sverige. Enligt John Westlin är insamlingarna dock sekundära i förhållande till huvudmålet att i Sverige informera om, och skapa opinion för, Israel.

- Vårt land präglas av mycket antisemitism och okunskap och det vill vi försöka ändra på. Vi har terminsvisa bibelskolor där våra elever bland annat studerar Israel, vidare sprider vi information via tidningen, samt har informations- och temakvällar och en anställd resekonsulent, berättar John Westlin.

En deltidskonsulent leder bibelskolan. Vid kansliet arbetar en sekreterare på 75 procent, och för tidningen arbetar en redaktör på halvtid.

Organisationen med tidningen i spetsen är tänkt att vara en källa till kunskap och service för Sveriges församlingar och enskilda när det gäller Israel; det må gälla Bibelns frågor och svar, kristendomens rötter i judendomen eller praktiska kontakter mellan kristna och Israels folk och land.

I juni har organisationen årsmöte i samband med en fyra dagar lång Israelkonferens vid Hjälmareds Folkhögskola i Alingsås.

Är du intresserad av att läsa Shalom över Israel - Löfteslandet? Ta kontakt med dem på 0661-408 16 eller gå in på deras hemsida www.shalom.seTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.