Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Länktipsdator

www.imgegrt.com/product/full/ap/3015026/graphic1.swf
Din jiddishe mame på nätet. Irma, The Virtual Jewish Mother, ger dig tips och råd på bred brooklyn-dialekt om allt från kärlek till mat och förhållanden. Gå in och få ett gott skratt.

www.fidim.org
Hemsida för Föreningen "För Israel och Demokrati i Mellanöstern", FIDIM. Organisationen bildades i mars 2002 som en reaktion på svenska medias rapportering av Israel och den arabisk- israeliska konflikten. Föreningen syfte är att sprida korrekt och saklig information om den arabisk-israeliska konflikten, och därigenom motverka vinklad information, liksom ibland även direkta lögner om judar i allmänhet och Israel i synnerhet. Medlem kan man bli via hemsidan.

http://e-daf.com
Nu finns hela Talmud tillgänglig on-line med alla 2 711 sidor. Sajten ser precis ut som den tryckta förlagan, på hebreiska mer känd som Tzurat HaDaf. Användare kan ladda ner Talmud eller trycka ut önskad sida utan kostnad och därmed studera texterna när det passar dem bäst. Utöver Talmud finns länkar till engelska talmud-klasser på webben som kan avlyssnas utan kostnad.

www.myjewishbooks.com
Gillar du att läsa om judar, av judar, för judar? Jewish books ger dig allt inom judisk litteratur; romaner, böcker om judiska helger, kokböcker, veckans judiska bok, information om judiska författare. Du kan även bli medlem i OFRAH's bokklubb - ej att förväxla med TV stjärnan Oprah!

www.hasbara.us
Hasbara i USA driver en världsomspännande kampanj mot den negativa bild som sprids av Israel i media runt om i världen. Organisationen letar efter partisk- och anti-israelisk information och försöker därefter mobilisera prenumeranterna att klaga direkt till de tidningar eller nyhetsbyråer som ligger bakom.

www.jcupid.com och www.jewishCafe.com
Söker du en partner? Är du judisk singel? Har du tillgång till en dator? Då behöver du inte vänta på att stadens matchmaker tar hand om dig längre. Ovanstående sajter är två (av många) som gärna hjälper dig hitta din judiska livspartner.

www.infotour.co.il och http://israelvisit.co.il Turistinformation med länkar till hotell, restauranger, utflyktsmål, bussutflykter. Även länkar till shopping, veckans tora-avsnitt, musik. Här hittar du även information om judaicaföremål och de judiska helgerna. Du kan även direktboka din El-Al resa on-line.

www.shemayisrael.co.il/kotel eller www.westernwall.org
erbjuder dig möjlighet att lägga ett personligt meddelande vid Klagomuren elektroniskt. Via sajten Westernwall kan du även titta på Klagomuren live - dålig bild dock.

www.isralight.org
När det dagliga livet blir för besvärligt kan det ibland vara läge att ta en time-out. Club Getaway är en judisk retreat där du via judendomen erbjuds vägar att hitta tillbaka till dig själv. Här möter man rabbiner och studerar Bibeln, Talmud och Kabbalah, slappnar av med judisk meditation och om så önskas, lär sig möta kraften i att be. För den som vill ha mer än bara andlighet erbjuds även fysiska aktiviteter.

www.penticon.com
Hemsidan för dig som använder handdatorn Palm. Här finns hebreiska applikationer, luach, hebreisk ordbok. Du kan även ladda ner veckans toraavsnitt samt en hel del annat.

www.jewishworldcenter.com
www.jewishworldcenter.com Världens största judiska sajt. En källa till allt upptänkligt judiskt över hela världen såväl som en kommunikationskanal för judiska församlingar i över 120 länder.

www.honestreporting.com
En av världens största mediabevakningssajter som arbetar för en rättvis bevakning av krisen i Mellanöstern. Idag finns cirka 55 000 medlemmar med websidor på såväl engelska, italienska, spanska och ryska.

www.jewishbookmall.com
Denna sida har de bästa judiska böckerna sorterade i 50 mycket lättsökta kategorier. Innehåller även judiska och israeliska tidskrifter, tidningar och judisk musik.Textlänkar
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.