Textlänkar finns längst nere på denna sida

Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Länktips

dator

www.bitsela.com/freeart.htm
Söker du efter nya och annorlunda judiska bilder "clip art" för dina dokument? På Bitsela kan du hitta det mesta. Dock kostar det en del att använda sig av de bästa bilderna. Genom medlemskap (e-postadress) får du dock ett par nya gratisbilder var 6:e vecka.

www.knesset.gov.il
Vad händer i Knesset - den israeliska riksdagen? Här får du svaren. Du får reda på vem som sitter med i regeringen och deras mail-adresser för att skicka synpunkter. Sidan tar dig med på en rundtur runt byggnaden, du kan lyssna på självständighetsförklaringen och titta på en livevideo från ett riksdagsmöte.

www.us-israel.org
Ett virtuellt bibliotek med all upptänklig information om Israel. Rubriker som "historia", "kvinnor", "statistik", "biografier" "religion". Målet med sidan är att stötta relationerna mellan Israel och USA.

www.myjewishbooks.com
Gillar du att läsa om judar, av judar, för judar? Jewish books ger dig allt inom judisk litteratur; romaner, böcker om judiska helger, kokböcker, veckans judiska bok, information om judiska författare. Du kan även bli medlem i OFRAH's bokklubb - ej att förväxla med TV stjärnan Oprah!

www.jcupid.com och www.jewishCafe.com
Söker du en partner? Är du judisk singel? Har du tillgång till en dator? Då behöver du inte vänta på att stadens matchmaker tar hand om dig längre. Ovanstående sajter är två (av många) som gärna hjälper dig hitta din judiske livspartner.

www.judaicaweb.com
Saknar du judiska föremål i ditt hem eller vill du ge bort något med judisk anknytning? Här kan du beställa hem en tallit, ett pesachfat i silver, judiska böcker, kosmetika och dataprogram.

www.infotours.co.il och http://israelvisit.co.il
Turistinformation med länkar till hotell, restauranger, utflyktsmål, bussutflykter. Även länkar till shopping, veckans tora-avsnitt, musik. Här hittar du även information om judaicaföremål och de judiska helgerna. Du kan även direktboka din El-Al resa on-line.

www.shemayisrael.co.il/kotel eller www.westernwall.org
erbjuder dig möjlighet att lägga ett personligt meddelande vid Klagomuren elektroniskt. Via sajten Westernwall kan du även titta på Klagomuren live - dålig bild dock.

www.isralight.org
När det dagliga livet blir för besvärligt kan det ibland vara läge att ta en time-out. Club Getaway är en judisk retreat där du via judendomen erbjuds vägar att hitta tillbaka till dig själv. Här möter man rabbiner och studerar Bibeln, Talmud och Kabbalah, slappnar av med judisk meditation och om så önskas, lär sig möta kraften i att be. För den som vill ha mer än bara andlighet erbjuds de även fysiska aktiviteter.

www.penticon.com
Hemsidan för dig som använder handdatorn Palm. Här finns hebreiska applikationer, luach, hebreisk ordbok. Du kan även ladda ner veckans toraavsnitt samt en hel del annat.

www.jewishworldcenter.com
Världens största judiska sajt. En källa till allt upptänkligt judiskt över hela världen såväl som en kommunikationskanal för judiska församlingar i över 120 länder.Textlänkar
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.