Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

KulturGuest of Honour - Arik Levy!

På Stockholm Furniture Fair och Northern Light Fair i Stockholm i februari var årets hedersgäst och föreläsare den mångfacetterade och uppskattade israelen Arik Levy.

Arik Levy är designer, tekniker, konstnär, fotograf, filmmakare och modeskapare för att nämna något av allt han gör. Hans verk finns i stora gallerier och museer över hela världen.

Temat för föreläsningen i Stockholm var "Identity Disorder".

Arik Levy har bland annat gjort utställningar på Centre George Pompidou i Paris, Museum of Modern Art i New York och Victoria & Albert Museum i London.

Tel Aviv som smycke

"Men vad är det du har runt halsen?", frågade jag en kompis på en tillställning för ett tag sedan. "Titta, och se om du kan gissa vad det föreställer", svarade hon.

Och tänk! Det kunde jag. Runt hennes hals fanns en karta över Tel Aviv i guldtråd. Hur läcker som helst. Nästa dag skickade hon länken till konstnärinnan Talia Saris hemsida, (http://taliasari.com), där även andra städer finns exponerade.

Talia är utbildad på Bezalel i Jerusalem och jobbar med det mesta. Det senaste är smyckeskollektionen av städer; Rom, London, Barcelona, Paris, New York, Jerusalem och så Tel Aviv förstås.

Margarete NudelTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!