Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

KulturMenorah gick in…

…på galleri Kishurim i hamnstaden Jaffa, strax söder om Tel Aviv. Där håller konstnärinnan Rachel Ginzberg till sedan 35 år. Hon skapar de mest fantasieggande konstverk i hampa med hjälp av en virknål. Den som en gång själv hållit i en virknål inser genast att detta inte gör sig i en handvändning. I det lilla galleriet finns väggmattor, rep, skulpturer, gardiner, vaser, skärp och mycket annat.

Besök Rachels lilla butik nästa gång du är i närheten. Under tiden kan du titta in på hemsidan www.telavivcity.com/eng/Kishurim och bilda dig en egen uppfattning.

Menorah fick äran…

…att skaka hand med den världskände konstnären Frank Meisler i hans galleri i Jaffa, strax söder om Tel Aviv. Frank Meisler flyttade till Israel på 1960-talet och arbetade först som arkitekt innan hans kärlek för skulpturer tog över och karriärbytet blev ett faktum. Han är något av en överraskningarnas konstnär då många av hans skulpturer inte är vad de först verkar ge sken av. För Menorah berättade han dråpligt om sitt enda besök i Sverige, dit han anlände efter en "tur" på färjan Köpenhamn - Malmö. Där väntade överförfriskade svenskar på att försäljningen av tullfria varor skulle börja redan innan färjan kastat loss.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!