Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

KulturIsraeliska konstnärer
på Stockholm Art Fair

Yania Toister Eli Petel Adam Rabinovitz

Mellan den 13-15 februari nästa år hålls den stora konstmässan Stockholm Art Fair i Älvsjö. Då kommer tolv israeliska konstnärer att visa några av sina verk för den svenska publiken.

Konstnärerna representerar den yngre generationen israeler och tanken är att visa delar av Israel genom konstnärernas ögon.

Några av de deltagande konstnärerna är: Avner Ben-Gal, Adam Rabinovich, Ruti Nemet, Hugit Rubinstein, Ohad Meromi och Gil Shani.

Förutom tavlor kommer den cirka 200 kvadratmeter stora utställningen att innehålla en videohörna och ett katalogbibliotek.

- I det israeliska samhället är politik en del av vardagen. Eftersom morgondagen är så osäker lever folk i nuet. Vad vi vill visa med utställningen är ung israelisk konst skapad av konstnärer som vill leva ett normalt liv. De vill inte bry sig om terrorattacker, ockuperade områden eller krig. De lever ett extremt liv med ytterligheter. Detta intensiva liv föder mängder av energi som de ger uttryck för i sin konst. Vi kommer att visa kraftfulla, starka och intensiva konstverk av självkritiska unga artister, säger utställarna Tali Cederbaum, Sandra Weil och Orie Dessau som dessutom kommer att erbjuda en paneldiskussion med några av konstnärerna.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.