Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

KrönikorInför det här numret av Menorah har jag fått möjligheten att träffa en mängd intressanta personer. Personer som verkligen har gjort intryck på mig. Ibland är det deras livsöden som har berört, ibland deras engagemang.

Möten som berör

Jag tänker bland annat på Meherete Baruch-Ron och Shai Lazer som medverkade på Israeldagen i slutet av mars. Och på Effie Katzur som berättade så inspirerande och varmt om allt det fantastiska arbete som görs i barnbyarna Afula Ilit och Karmiel, och som av Förenade Israelinsamlingens givare.

Ibland behöver man inte träffas personligen, för att ändå beröras. Zion från Karmiel som är "pappa" till 12 barn och lilla prinsessan Batya från Neve Michael till exempel - deras berättelser skär rakt in i hjärtat. Och kärleksglöden hos bröllopspartajande Leah och Mordechai, går inte att ta miste på.

Karoline Sakoury Petterson med familj, har jag inte heller träffat i verkliga livet, även om det känns så. Hennes text om såväl drömmar, mardrömmar som en enorm livsglädje och kämparanda - både inspirerade och berörde mig djupt.

I mötet med en annan människa händer något. Och det är just detta "något" som jag hoppas att ni, alla Menorah-läsare, ska känna.

Tidningen innehåller såklart även annat. Inspirerande ekovänliga restips från Israel, tips om intressanta böcker, en intervju med Israelvännen Gunnar Hökmark och spännande läsning om den sekulära yeshivan Bina till exempel. Läs och inspireras! Glöm inte heller bort att din gåva till Förenade Israelinsamlingens olika projekt gör så att än fler barn, vuxna och äldre kan fortsätta drömma, utvecklas och glädjas.

Åsa Fridman, Chefredaktör
redaktionen@menorah-sweden.com

PS. Hör gärna av dig med idéer om hur vi kan göra Menorah ännu bättre!Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!