Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Krönikor"Den som räddar ett liv räddar en hel värld"- det kända citatet från Talmud har suttit uppklistrat på en lapp i mina barns skolhus så länge jag kan minnas. Men ni vet hur det är - saker som alltid har funnits, och som man knappt lägger märke till - kan plötsligt få en helt ny innebörd.

Tack så mycket!

Sedan årsskiftet är jag ny redaktör för Menorah. Så vem är då jag? Det korta svaret är; en mitt-i-livet-gammal fyrabarnsmor från Stockholm. Förutom att skriva, resa och umgås med familj och vänner är matlagning och bak en stor passion. Och jo då, min kycklingsoppa är god som en riktig jiddishe mames!

Om Israel tycker jag mycket. Längtar mig lätt bort till det där mysiga caféet vid stranden i Haifa och till konstgallerierna i Tel-Aviv. För att inte tala om den där alldeles speciella känsla som genomströmmar kroppen då man står vid Västra Muren en ljummen fredagskväll.....

Men visst, känslorna är inte alltid rosenröda. Det är lite som med kärleken till ett barn. Man älskar kanske inte alltid det ens barn gör, eller säger, och visst bråkar man en hel del - men ändå, kvar finns alltid kärleken och de där djupa outplånliga banden. Och för dem är man beredd att kämpa.

Arbetet med Menorah har jag bara haft i några månader. Och resultatet är jag verkligt stolt över! Allra mest stolt är jag över det fantastiska arbete som tidningen står för. Det som alla bidragsgivare - ni!- gör möjligt. Hjälpen till barnen, till de äldre, till de nyanlända, till terroroffren - ja till hela landet Israel.

Tillbaka till den där lappen igen. I och med mitt arbete på Menorah kan även jag bidra till det storslagna, men inte alls omöjliga, som orden står för.

Tack för att jag får den möjligheten.

Åsa Fridman, Chefredaktör
redaktionen@menorah-sweden.com

PS. Hör gärna av dig med idéer om hur vi kan göra Menorah ännu bättre!Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!