Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

KrönikorÅrets Israelresenärer har återvänt fyllda med intryck, inspiration och minnen. Återigen blev det en underbar resa, återigen undrar man "kan det bli bättre än förra året?" och tänk, det blev det!

Time to say goodbye

Detta var min nionde resa som redaktör för Menorah under de elva år jag har gjort tidningen. Varje år plockar jag ut några guldkorn som jag delar med mig av. I år blev det dessa:

  • Mötet med Vladimir 101 år på Amigour boendet i Beersheva Orot. Lite vinglig i benen men med klar röst och med alla sina medaljer på bröstet tackade han Sverige för det vi gjorde för dem. Insatserna för de äldre i Israel är viktiga och ger dem ett värdigt liv.
  • Mötet med "bankchefen" Liron 18 år i barnbyn i Karmiel och byns samarbete med en av Israels största banker. Ett klokt projekt där utsatta barn får en möjlighet att lära och förstå sparande.
  • Föreläsningen med Henrique Cymerman som förklarade Israels politiska läge på ett sätt att alla ville sitta kvar i fem timmar.


Foto Karl Gabor
Värt att nämnas är naturligtvis bra stämning, bra boende, bra guidning och härlig sol. Kan inte annat än uppmana alla som inte deltagit i resan att följa med. Du får en möjlighet att uppleva det inre Israel på ett sätt du annars inte har möjlighet att ta del av.

Detta är bara något av det jag kommer att sakna när jag nu efter elva år lämnar posten som chefredaktör för att gå vidare. Det har varit en fantastisk och utvecklande tid. Tack alla ni som hört av er med kommentarer, idéer och utvecklande kritik. Jag har uppskattat allt.
Margarete Nudel, Chefredaktör
info@menorah-sweden.comTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!