Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

KrönikorDe flesta som läser eller hör orden "I have a dream" gör en direkt association till Martin Luther Kings mest kända tal från 1963. Många kan säkert också återkalla ljudet av hans röst. Inför mer än 200 000 personer förklarade han sin vision av framtidens USA.

I have a dream!


Foto The Studio
Jag har också en dröm. I min dröm är det fred mellan Israel och alla grannländerna. I min dröm behöver människorna i Sderot inte längre söka skydd mot fientliga granater. I min dröm är Israels armé som den schweiziska, knappt märkbar. I min dröm finns det inte längre något behov av kriscenter för utsatta israeliska barn. I min dröm har alla gamla i Israel råd med vård, medicin och boende. Är min dröm en utopi? Jag hoppas inte det…

Men så länge vi inte har kommit dit, så länge det fortsätter regna granater över södra Israel, så länge utsatta barn och äldre behöver hjälp, så länge Israel måste lägga över 1/3-del av sin budget på att försvara sig i stället för att hjälpa sina medborgare, lika länge behöver Israel ditt stöd.

Förenade Israelinsamlingen i Sverige gör mycket gott. I varje nummer av Menorah kan du som givare läsa om de projekt du är med och finansierar. Dina bidrag gör mycket nytta. Den första november åker åter en grupp för att inviga färdiga projekt och starta nya. Är du en av dem som följer med?

Ny på resan är Michael Cohn, Förenade Israelinsamlingens nye ordförande. Välkommen!
Margarete Nudel, Chefredaktör
redaktionen@menorah-sweden.comTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!