Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

KrönikorDet händer att läsare hör av sig om vad de anser vi borde ta upp i Menorah; det handlar om allt från tips på platser ni anser vi ska skriva om till att ni vill att vi ska skriva om den palestinska flyktingfrågan och Israels roll i det hela.

Om oss

Jag uppskattar all kontakt och uppmanar alla som vill fortsätta höra av sig med synpunkter på innehållet och idéer på vad ni vill läsa mer om. Genom dialog kan vi fortsätta utveckla Menorah.

Ibland känns det dock nödvändigt att påminna om vad Menorah står för och vilket det främsta målet med tidningen är. Vi ska i första hand skriva om Förenade Israelinsamlingens olika projekt som ni, våra svenska donatorer, bidrar till; barnbyn Neve Michael, äldresatsningarna i Beersheva, samarbetet med colleget Tel Hai i norra Israel och mycket annat. Genom löpande rapportering vill vi att ni ska kunna följa hur era pengar gör att projekten utvecklas. Vi hoppas att ni genom att läsa om projekten även vill bli delaktiga i utvecklingen och fortsätta, eller börja, donera pengar. De sidor som handlar om Förenade Israelinsamlingens arbete i Israel ligger alltid främst i tidningen och är lite svagt rosafärgade för att ni lättare ska kunna urskilja dem.


Foto Karl Gabor
I mån av plats tar vi även in artiklar om Israel ur olika aspekter; kultur, teknikutveckling, sevärdheter, ekonomi mm. Vad vi inte tar upp i Menorah är politik (även om jag inser att man kan göra politik av det mesta…). Förenade Israelinsamlingen stöttar landet Israel oberoende av vem som sitter vid makten, vi anser att det israeliska folket är fullt kapabelt att med demokratins hjälp välja sina egna ledare. Och om de inte anser att ledarna fullgör sina uppdrag, så väljer de nya. Vi stöttar deras val.

Jag hoppas att du kommer att fortsätta stötta Israel genom att donera till våra val.
Margarete Nudel, chefredaktör
redaktionen@menorah-sweden.comTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!