Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodPremiärmingel för KHYPAS

(Keren Hayesod Young Professional Association Sweden)

Ett 30-tal speciellt inbjudna gäster deltog i kvällens festligheter. Till tonerna av klassisk jazz provades noga utvalda israeliska viner under ledning av erfarna vinkännare. khypas är ett nätverk för unga, drivna proisraeler i karriären. Nomineringar för medlemskap skickas till khypas.vip@gmail.com.

Shalom och väl mött!


Donera på ett smart sätt!

Vill du stödja vårt arbete? Har du aktier, väntar på utdelning och retar dig på skatten på 30 %? Vi har lösningen: överlåt utdelningen till Förenade Israelinsamlingen!

När du får behålla 700 kr av en utdelning på 1.000 kr, är vi skattebefriade och får behålla hela tusenlappen. Dessutom är det enkelt. Kontakta oss på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org så skickar vi en blankett. Eller gå in på www.israelinsamlingen.org, skriv ut blanketten och lämna till din bank.

Självklart väljer du själv till vilket eller vilka ändamål din gåva ska gå.


Träffa Effie den 7 april!

Effie Katzur, som arbetar med två av de barnbyar vi i Förenade Israelinsamlingen stödjer - Afula Ilit och Karmiel - besöker Stockholm i början av april. Ta chansen att träffa henne, och lyssna på vad hon har att berätta om arbetet i dag, de utmaningar man har och hur vi kan hjälpa till.

Kom till Sessionssalen, Judiska Församlingen i Stockholm, månd den 7 april kl 18.30. Vi lovar en intressant kväll! Obligatorisk föranmälan till info@israelinsamlingen.org eller 08-667 67 70. Fritt inträde. Vi bjuder på förfriskningar.


Årsmöte

Förenade Israelinsamlingens årsmöte äger rum måndagen den 26 maj. Alla givare är välkomna. För mer information om tid och plats, kontakta vårt kansli på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org.


Ny Israelresa på gång!

"På gång" kanske är att ta i, men vi har i alla fall börjat planera Förenade Israelinsamlingens traditionella höstresa till Israel…

I år kommer resan att äga rum 29 okt - 5 nov (prel datum) och som vanligt får du som följer med en spännande blandning av besök vid våra projekt, turism och ledig tid. Vi flyger från Stockholm med direktflyg (Norwegian), men bor du på annan plats i landet hjälper vi dig med lämpligt flyg.

Det finns möjlighet att förlänga resan, bara hör av dig i god tid.

I nästa Menorah (maj) kommer mer konkret information om program, pris etc, håll också ögonen på vår hemsida.

Vi tar förstås emot intresseanmälningar redan nu - 2012 var flygstolarna slut till midsommar så det kan löna sig att vara ute i god tid…

Frågor? Vi nås på 08-667 67 70 och info@israelinsamlingen.org.

Ulf Cahn


Visa att du står bakom Israel!

Succén fortsätter - ta chansen att köpa pins med svenska och israeliska flaggan. Det är ett bra sätt att visa sin vänskap med Israel. Kanske något att ha i kavajslaget och/eller ge i present till en god vän?

Priset är 90 kr/st, därefter 50 kr/st om du köper flera samtidigt. Alltså två för 140 kr, tre för 190 kr, etc. Beställ genom att betala in till pg 45 42 60-1 eller bg 671-6609. Priset inkluderar pack och porto.

Hör av dig om du är intresserad, tel 08-667 67 70 eller e-post info@israelinsamlingen.org.


Grattis Anna!

Anna Aloni har fått ett resestipendium av Förenade Israelinsamlingen. Grattis säger vi och önskar henne en givande vistelse i Israel!

Berätta Anna, vad ska du göra under dina sex månader i Israel?
Inom ramen för MASA* ska jag först vara här i Tel-Aviv under två månader för att plugga hebreiska, sedan är jag två månader på en kibbutz utanför Eilat. Därefter återvänder jag till Tel-Aviv för att gå en volontärkurs anordnad av Magen David Adom. Kursen börjar med en grundkurs och därefter får man vara behjälplig vid olika ambulansutryckningar.

Att det blev just Magen David Adom är på ett sätt ganska oväntat, för jag är inte alls van vid sjukhus och miljöer med sårade och sjuka. Men jag ser fram emot att få lära mig vad man ska göra i en krissituation. Dessutom har jag alltid tyckt om att hjälpa andra människor. Jag har också hört från andra att kursen ska vara väldigt bra.

Har du tillbringat mycket tid i Israel? Varför vill du tillbaka dit?
Jag har alltid levt ett aktivt judiskt liv och varit i Israel flera gånger, både med vänner, familj och skola. Men då har jag bara sett Israel, nu vill jag under en längre tid få möjlighet att känna efter hur det är att leva här. Vill jag kanske flytta hit? Göra Aliya (flytta till och bli medborgare i Israel)?.

Grattis än en gång, det ska bli roligt att höra ifrån dig igen!

Vill du också söka stipendium? En av våra givare vill stödja judisk ungdom i Sverige som åker på utbildningsprogram i Israel inom ramen för MASA* och under hösten utlyser vi därför resestipendium till Anna och Carl Hirschs minne.

Mer information om hur du ansöker kommer i Menorahs majnummer.

* MASA är ett projekt som har till syfte att uppmuntra unga judar mellan 18 och 30, från hela världen, att komma till Israel, för att stärka sin judiska identitet, sina band till det judiska folket och till staten Israel. MASA tillhandahåller olika program på mellan 4 och 10 månader.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!