Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodBygg broar!

En söndag i mars 2010 är det dags för att ta nästa steg i relationen mellan utsatta judar i Israel och oss här i Sverige. Du kan bli en av dem som bygger ännu starkare broar mellan israelerna och oss.

Då kommer barn och gamla, chefer och debattörer, verksamhetsproffs och underhållare, judiska etiopier och marockaner från Israel till Stockholm. Människor vars liv påverkats av det faktum att svenskar under åratal har stöttat dem och deras verksamheter. Människor vars levnadsöden och kunskaper betyder allt mer för oss här i Sverige; utsatta barn, rotlösa gamla, ungdomar med medfödda studiesvårigheter, analfabeter som ska klara att omgående komma in i ett av världens mest komplexa länder.

Israel är ett land med framgångsrik dynamik, men även ett land där en tredjedel av barnen lever under existensminimum, där det finns enorma sociala klyftor med stadsdelar som nästan havererat, med en stor befolkning som drabbas av att samhället måste prioritera landets försvar.

Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod förmedlar det svenska engagemanget för alla dessa behov i Israel. Dessutom förmedlar värdet av engagemanget tillbaks till oss "på vår sida brofästet" genom bland annat Menorah.

Vi behöver nu en rad sympatisörer som vill och kan delta i produktionen av detta och andra avgörande uppgifter. De som engageras i detta handfasta arbete kallar vi KH Partners.

Låter det intressant och viktigt för dig ber vi dig att kontakta Ulf Cahn på kansliet (08-667 67 70 eller ulf.cahn@israelinsamlingen.org). Han vidarebefordrar ditt intresse till någon av dem som tagit på sig att utveckla KH Partners.

För det är så vi ska bygga den ömsesidiga betydelsen, på bägge sidor av Israel-Sverige-bron.

Max Hüttner & Sylvia FreundTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!