Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

EkonomiWallenberg till Israel

Israel brukar rankas som ett av världens mest innovationsfrämjande länder. Detta har Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och dess projekt Innovation för tillväxt tagit fasta på genom en resa till Israel i början av året.

Med på resan var 14 personer, bland andra Marcus Wallenberg, ordförande i SEB, Björn O. Nilsson, vd IVA, Catharina Håkansson Boman, statssekreterare vid Näringsdepartementet och Christina Lugnet, generaldirektör för Tillväxtverket.

Gruppen besökte bland annat elbilspionjärerna Better Place, affärsacceleratorn RadBioMed, Weizmann-institutet, Eureka-programmet samt Israels riskkapitalförening. Dessutom träffade de president Shimon Peres, Israels forskningsminister Daniel Hershkowitz samt professor Stanley Fischer, Bank of Israels högste chef.

- Israel ligger långt fram ifråga om att skapa innovationer och nya tillväxtföretag av goda idéer och forskning, säger Marcus Wallenberg, som också är styrgruppsordförande för projektet Innovation för tillväxt. Detta är något Sverige bör lära av.

Rättelse!

I förra numret av Menorah skrev vi om det israeliska affärsnätverket BizMakeBiz som håller på att etablera sig i Sverige.

Intresserade Menorah läsare erbjöds att kostnadsfritt registrera sig, tyvärr blev det fel på inloggningskoden.

Försök igen på www.bizmakebiz.se och ange "israel".Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!