Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

EkonomiPuttin’ on the Ritz

“If you’re blue and you don’t know, where to go to why don’t you go, where fashion sits, Puttin’ on the Ritz…”. Sången skrevs av Irving Berlin år 1929 och har bland annat framförts av Fred Astaire.
Nu kan man snart även njuta av ett Ritz i Herzliya. Lyxhotellens era har kommit till Israel.

De som besöker Israel har mycket att välja mellan när det kommer till boende. Landet erbjuder allt från vandrarhem till hotell med varierande standard. Den som söker efter något lite extra, och är beredd att betala för det, kan boka rum på någon av de internationella kedjorna som Hilton, Crowne Plaza, Sheraton eller Dan Hotel.

Den som söker efter ytterligare något extra, och är beredd att vänta lite, kan boka in mars 2012. Då öppnar Ritz-Carlton det första riktiga lyxhotellet i Israel.

– Under ett antal år har Ritz-Carlton Hotel Company insett den potential som finns i Israel, meddelar Simon F Cooper, etableringsansvarig för hotellkedjan med tidigare erfarenhet från Israel.

Det tolv våningar höga hotellet kommer att byggas i Herzliyas hamn och innehålla 110 lyxsviter. Läget är något ovanligt då de stora hotellen för närvarande återfinns i Tel Aviv och Jerusalem men ägarna utgår ifrån att platsen kommer att dra till sig både turister och affärsresenärer. Värt att notera är att Herzliya är Israels center för hightech och många internationella företag har sin verksamhet i området.

Utöver själva hotellsviterna kommer byggnaden även att innehålla 85 andelslägenheter som säljs fullt möblerade. Ägarna till dem kan använda sig av hotellets alla faciliteter.

Kostnaden för projektet beräknas ligga kring 1,2 miljarder kronor. Ledningen är mycket optimistisk och har långtgående planer för den lokala marknaden.

– Vi ser detta som ett första steg på vägen mot fler etableringar och möjligheter i framtiden, säger Simon Cooper.

För närvarande driver Ritz-Carlton över 70 hotell i 24 länder.

Martin Geifman är frilansjournalist i IsraelTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!