Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Data - Forskning - MedicinDet här är några exempel på hur lapparna kan fästas i ansiktet.
Papperslapp
ersätter ansiktslyft

Marknaden för ansiktskrämer är enorm; föryngrande, rynkborttagande eller utslätande. Med eller utan AHA samt tillsatser av e-vitamin, c-vitamin, grönt te. Eller varför inte vindruvsextrakt? Nu kommer en israelisk papperslapp med mikrobatterier som gör att rynkorna försvinner och resultatet blir tydligt inom loppet av tjugo minuter.
Av Israel 21c.


Det israeliska företaget Power Paper arbetar med mikro elektronik och förhöjd effekt av de ingredienser som ingår i ansiktskrämer och gel.

- Min mamma spenderar cirka 600 kronor för en liten burk ansiktskräm med vitamintillsatser. Cirka två procent av dessa vitaminer går in i hennes hud. Genom vår teknik, PowerCosmetic, är hudkrämen redan integrerad i lappen när den läggs mot huden. Ultra tunn mikroelektronik stimulerar därefter huden och inom loppet av 10-20 minuter kan man åstadkomma samma resultat som tidigare kan ha tagit upp till en månad att få, säger Shalom Daskal, styrelseordförande för Power Paper.

Enligt honom är produkten säker, mild och behaglig för huden, enkel att använda och inte miljöfarlig.

Företagets produkter kan användas inom ett antal kosmetiska områden; lapparna kan skjuta upp hudens åldrande och ta bort rynkor, ta bort mörka fläckar eller missfärgning. De kan användas för att få fastare hud, ljusare hud, för att återfukta huden och att minska celluliterna.

- Vår teknik, mikroelektrisk ström och mikrostimulation, har välkända kosmetiska effekter, säger Daniela Mayor, som basar för kosmetika-divisionen. Det revolutionerande är att detta nu kan ske på ett enkelt sätt, i hemmet. Och när man är klar kastar man lapparna i soptunnan utan att miljön påverkas negativt.

Power Paper finns på Kibbutz Einat utanför Petach Tikva och grundades 1997. De har redan skrivit avtal med tre av världens ledande kosmetiska grupper. De första produkterna förväntas nå konsumenterna under det tredje kvartalet 2003.

Till sin hjälp har Power Paper haft en lång lista av världens ledande hudvårdsexperter, kosmetologer såväl som toppledare från kosmetikaindustrin i sin styrgrupp.

- Det faktum att några av världens största kosmetiska företag har skrivit avtal med Power Paper och att våra rådgivare består av några av världens ledande kosmetiska experter från hela världen ger vårt företag stor trovärdighet, anser Dr Art Rosenthal, vice koncernchef för Boston Scientific och styrelsemedlem i Power Paper. Vi är alla övertygade om att Power Papers nya kosmetiska produkter kommer nå stor framgång.

De papperstunna energicellerna trycks fast vid papper, plast eller annat material via silkscreen. Produkten kan anpassas i storlek och form. Cellen har en levnadstid på två och ett halvt år. Batterierna skapar elektricitet på samma sätt som konventionella batterier med två elektroder, en positiv och en negativ, separerade av elektrolytiskt "bläck" som leder energin. Det patenterade bläcket är nyckeln till företagets framgång och det hemliga receptet kallas allmänt för "Coca-cola formeln" inom företaget.

- Dagens batterier är förpackade och tillverkade av tungmetaller och farliga gaser, förklarar Daskal. Våra batterier är öppna och består enbart av ofarliga material.

 Före och efter användandet  av Power Paper.

Vid sidan av kosmetik arbetar företaget på ytterligare två marknader.

PowerNovelties fokuserar på att skapa leksaker, spel, presenter, pappersmaterial och presentreklam med platta kraftceller. Produkten finns redan hos företag som Hallmark och Mark & Spencer. Leksakstillverkaren Hasbro Inc har nyligen skrivit ett avtal med Power Paper och planerar att börja marknadsföra leksaker med deras celler nästa år.

PowerID utvecklar smarta prislappar vars produkt går att spåra. Lappen kan lagra data och dessutom skicka den med stor räckvidd. Till skillnad mot "passiva" prislappar som måste skannas in manuellt kan Power Papers prislappar aktivt skicka information för bara några öre per styck.

- Med dessa lappar kan företag få reda på var produkten befinner sig på en gång, när som helst, säger Daskal. De kan också spåra miljöfaktorer, så om du måste förvara eller skicka en temperaturkänslig produkt, exempelvis kött eller blod för blodtransfusioner, larmar den om produkten blir för varm.

Daskal tror att det finns en marknadspotential för lapparna på en miljard enheter per år.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.